Despre teambuilding

Despre teambuilding

Pentru companiile care lucrează într-un mediu foarte competitiv, activitățile de team-building reprezintă un element esențial al bunăstării și prosperității afacerii.

Una dintre cele mai interesante și eficiente tipuri de astfel de activități este team-building-ul în aer liber. O adevărată aventură, care trebuie trăită umăr-la-umăr cu colegii de lucru într-o atmosferă sănătoasă de concurență și sprijin reciproc. Iar obstacolele „de netrecut” care îți taie răsuflarea – credem noi sunt componentele principale ale uimitorului „cocktail“ numit Outdoor-teambuilding, sau recreere corporativă în aer liber.

Chiar și o zi de team-building, în compania unor oameni aparent bine cunoscuți, în condiții care nu par întotdeauna confortabile, este suficientă ca participanții să reevalueze spre bine relațiile cu colegii, să își atingă potențialul, să devină mai deschiși și prietenoși.

Efectul sinergetic al interacțiunii eficiente din colectiv în timpul team-building-ului se va extinde ulterior și asupra proceselor din afaceri.

Outdoor Centre LINIA MONTANA oferă instruire corporativă în aer liber (outdor) folosind tennici cu frânghii, elemente de quest-uri, jocuri strategice, orientare în teren, formarea abilităților de supraviețuire în diferite medii.

Exerciții aproape extreme (dar în deplină siguranță), intercalate cu jocuri-antrenamente sociale și psihologice cu o analiza non-intruzivă a ceea ce se întâmplă.

Formarea, în general, și blocurile încorporate pot fi concentrate atât exclusiv pe dezvoltarea strategilor de echipă, cât și pe manifestarea calităților de lider și nu doar, pentru fiecare participant în parte.

Programele sunt dezvoltate pentru a satisface nevoile fiecărui client, în dependență de particularitățile terenului și condițiile meteorologice, dar baza rămâne aceeași: participanții sunt implicați într-un proces intensiv de lucru-joacă, cu o senzație permanentă de risc și nevoia de COLABORARE pentru a depăși numeroasele obstacole din mediul înconjurător.

Specificul unor astfel de programe este că efectul de team-building apare cum ar fi de la sine, natural și ne-forțat. Și, foarte important, de regulă, efectul se păstrează mult timp.

Unul dintre secretele eficacității noastre este să nu avem un singur trainer care lucrează cu dvs., dar o întreagă echipă de moderatori și instructori foarte bine pregătiți.

În lucrul cu noi puteți vedea nu doar abilitățile de formare personală și corporativă pe care le deținem, dar și posibilitățile lucrului în echipă chiar în munca noastră.

Specialitatea noastră: cursurile de „frânghie” unice pentru piața locală.

Cursurile de frânghie, sau Rope Courses, au apărut acum 40 de ani în Statele Unite ca un program de reabilitare psiho-fizică și adaptare socială a soldaților, după războiul din Vietnam, precum și un curs privind formarea și instruirea brigăzilor de pompieri.

Efectul neobișnuit de puternic în urma acestor activități (o dinamică bine conturată a grupurilor, dezvoltarea rapidă a spiritului de echipă, încredere și respect reciproc) nu a rămas neobservat de către trainerii de business, și cursurile de frânghii au devenit în curând unul din cele mai populare tipuri de team-building la nivel mondial. Programele noastre includ atât etape parcurse la înălțime (high ropes), care necesită asigurare de alpinism, cât și etape cu obstacole organizate la altitudine mică (low ropes).

Unele etape pot fi depășite doar atunci când echipa lucrează împreună.

Mijloacele moderne de asigurare și calificarea angajaților noștri fac derularea programului foarte sigură, însă păstrând sentimentul de risc și senzațiile tari cel puțin la fel de intense ca în sportul extrem.

SIGURANȚA

* Tot echipamentul pe care îl folosim pentru a organiza obstacolele este certificat și îndeplinește standardele europene de siguranță (EN, CE).

* Toți instructorii care lucrează la cursurile de frânghii sunt sportivi-alpiniști activi, se antrenează sistematic, participă în mod regulat în escaladări alpiniste serioase, iar calificarea lor (pregătirea tehnică, fizică și psihologică) este suficientă pentru a garanta siguranța deplină a clienților și a părților terțe.

Avem suficiente resurse materiale, tehnice și umane pentru a organiza evenimente active în aer liber (outdoor) de orice complexitate.

Printre elementele de bază ale programelor noastre de team-building sunt:


1) blocuri de team-building personalizate de intensitate mare, ce stimulează procesele de sinergie în grupuri, datorită implicării tuturor componentelor ființei umane – activitate fizică, interacțiune emoțională (empatie) și soluționarea sarcinilor strategice;


2) clasicele „cursuri de frânghii” (high rope courses, low rope courses): coborâri pe o funie fixă ​​de la o înălțime de până la 100 m;

tranziții la o înălțime de până la 20 m de-a lungul „balustradelor” orizontale;

traversări în viteză cu o lungime de până la 100 m;

escaladări pe scări din funie;

diverse variații ale mișcărilor individuale și în grup de-a lungul funiilor fixe;

depășirea plasei din funii, diverse salturi cu asigurare etc.;

3) team-trip pentru grupuri mici: incentive drumeții pentru echipă prin peisaje și trasee deosebite, bazele alpinismului, canoeing, bouldering și alte moduri de interacțiune cu elementele geografiei naturale sau artificiale;

Traversarea râurilor în apă mică, depășirea obstacolelor în apă cu mijloace improvizate;

organizarea bivuacului (taberei) și gătirea mâncării în teren;

orientarea pe teren cu ajutorul hărților și busolelor;

4) diverse jocuri cu scenariu și roluri, inclusiv folosind inventar special etc.


Concentrându-ne pe nevoile clientului, dezvoltăm scenarii detaliate și INDIVIDUALIZATE ale evenimentelor și organizăm tot suportul tehnic și metodologic al acestora. Putem organiza programul în aer liber atât pe teritoriul specificat de către client (în funcție de disponibilitatea de puncte adecvate de susținere și relief), cât și în „locurile“ noastre – în Chișinău și în cele mai pitorești colțuri ale Moldovei, România, Ucraina. Suntem gata să vă ajutăm în formarea unei echipe de angajați entuziaști și loiali.

Nouă ne reușește 🙂